Foto: Bildbyrån

Algarve Cup spelas i februari för det svenska damlandslaget. Nu har spelschemat för turneringen släppts, där Danmark och Portugal väntar för svensk del plus en match till.

Den 8 februari så släpper förbundskapten Peter Gerhardsson truppen som ska få åka till Portugals sydkust och Algarve för ett läger. Damlandslaget ska befinna sig i Algarve under nio dagar, mellan 14-23 februari för att spela Algarve Cup.

Till skillnad från andra år så består Algarve Cup av fem lag detta år (annars åtta). Detta är naturligtvis på grund av pandemin. De fem nationerna som deltar är Sverige, Danmark, Portugal, Norge och Italien. De fem länderna kommer att göra upp om turneringsseger och andra placeringar.

Sverige ställs mot Danmark och Portugal den 18 respektive 20 februari. Sedan väntar en placeringsmatch den 23 februari. Om Sverige finns med bland de två bästa lagen efter sina två spelade matcher, så spelar man final den 23:e. Annars väntar placeringsmatcher, där man spelar en halvlek vardera mot de två lag som inte kommer topp två i turneringen alltså.

Algarve Cup, hela spelschemat

Allt är annonserat i svensk tid.

16 februari:
13:00 Danmark-Italien
19:30 Portugal-Norge

18 februari:
18:05 Sverige-Danmark

20 februari:
12:00 Italien-Norge
18:05 Sverige-Portugal

23 februari:
Placeringsmatcherna spelas mellan 11:30 till cirka 14:45 och spelas på Estadio Algarve.

Finalen (mellan de två bästa lagen) spelas 12:00 på Estadio Municipal de Lagos.


Borussia Dortmund - Real Madrid