Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från UEFA:s hemsida

Sverige behövde vinna, då gärna med många mål – och det var precis vad man gjorde. När de 90 minuterna passerat hade det svenska laget fått in bollen i mål hela åtta gånger. Kvällens stora målstjärna var Marcus Berg som kunde göra mål hela fyra gånger under matchens gång. Andra spelare som lyckades med detta var Andreas Granqvist, Mikael Lustig och Ola Toivonen.

Någon som var väldigt nöjd efter matchen var självklart Janne Andersson.
– Det är inte ofta man vinner med 8-0 och det är jag glad över, men det är inte bara resultatet utan det är prestationen. Det var viktigt att vi kapitaliserade på den senaste samlingen som vi inte var nöjda med allt. Killarna är exemplariska och konsekventa matchen igenom.

Det sista och avgörande mötet
Laget ser nu framåt mot den nya matchen som sker redan imorgon. Då är det Nederländerna som står som motstånd och under deras möte med Vitryssland i lördags kunde laget plocka med sig tre mycket viktiga poäng. Dessa gör att laget endast ligger tre poäng efter Sverige, men om man ser till målskillnaden måste Nederländerna lyckas med en riktig storvinst för att Sverige ska missa play-offplatsen. Skulle det dock sluta med att Sverige vinner möter, samtidigt som Frankrike misslyckas med att besegra Vitryssland så går Sverige direkt till VM.


Borussia Dortmund - Real Madrid