Foto: Bildbyrån

Den första delen av kvalet till futsal-VM 2020 inleds om bara ett par veckor och nu har det svenska fotbollsförbundet presenterat den trupp som kommer att representera Sverige i matcherna.

– Vi har tänkt att vi vill ha det starkast möjliga laget sett till helheten hur spelarna fungerar ihop och hur deras individuella kvalitéer kompletterar varandra. Tidigare erfarenheter har också vägt tungt vilket innebär att det inte är några debutanter med i truppen. Nu när det är tävlingsmatcher och förbundskaptenen Matija Dulvats första VM-kval med truppen har vi siktat in oss på spelare som vi känner väl till sedan tidigare, säger assisterande förbundskaptenen Nicklas Asp till Alingsås Tidning.

Såhär ser truppen ut inför VM-kvalet:

Målvakter:
Robin Armandt, Viktor Jansson och Christopher Solberg

Utespelare:
Kristian Legiec, Petrit Zhubi, Fehim Smajlovic, Albert Hiseni, Fredrik Söderqvist, Emilio Rossi, Mahmoud ”Mido” Al-Mouti, Nima Kadivar, Simon Chekroun, Fredrik Johnsson, Carl Lext och Mattin Najafi

Mer om det stundande VM-kvalet

Det inledande kvalet kommer att äga rum i Alingsås, där man tillsammans med Belgien, Armenien och Malta spelar ett gruppspel varifrån segraren och grupptvåan går till nästa kvalomgång som spelas i oktober. Datumen som gäller för matcherna är 30 januari-2 februari och under samma period spelas även kval i Lettland, Vitryssland, Makedonien, Georgien, Bosnien, Bulgarien och Moldavien. Den svenska truppen kommer dock att samlas redan den 27 januari för att tillsammans ladda upp inför matcherna.

Här följer spelschemat för Sveriges grupp:

Onsdag 30 januari kl. 15:30 Belgien-Malta
Onsdag 30 januari kl. 19:00 Sverige-Armenien
Torsdag 31 januari kl. 15:30 Armenen-Belgien
Torsdag 31 januari kl. 19:00 Sverige-Malta
Lördag 2 februari kl. 13:30 Malta-Armenien
Lördag 2 februari kl. 17:00 Belgien-Sverige

Sofie Hansson