Foto: Bildbyrån

Herrarnas VM i Kanada, USA och Mexiko 2026 kommer att sändas i SVT och TV4. De båda kanalerna presenterade nyheten under måndagsmorgonen. 

År 2022 spelas VM i Qatar och kommer att sändas i Sveriges Television och i TV4:s mediekanaler. Nu fortsätter de stora bjässarna sitt samarbete kring att dela upp sändningsrättigheterna till stora mästerskap.

Under måndagsmorgonen gick kanalerna ut och presenterade att man handlat till sig rättigheterna till VM i Kanada, USA och Mexiko 2026, på herrsidan.

– Fotbolls-VM är världens största sportevenemang och det är oerhört glädjande att vi lyckats säkra evenemanget så att alla kan ta del av festen. Det är långt ifrån en självklarhet med den utveckling vi sett på den globala marknaden för sporträttigheter de senaste åren. Att samlas kring gemensamma upplevelser är tradition i public service och vi glada att den traditionen kan fortsätta, säger SVT:s vd Hanna Stjärne till SVT:s hemsida.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr att spela på sport när du gör din första insättning

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Även TV4 Medias vd Casten Almqvist är nöjd med deras rekrytering och hur de nu kommer visa fem stora mästerskap de åtta kommande åren.

– Fotbollsmästerskap har en unik förmåga att samla den riktigt stora publiken. På TV4 är vi i dag därför extra stolta över att nu kunna visa samtliga herrmästerskap i fotboll till och med 2028, säger han.

VM 2026 blir ett speciellt mästerskap där matcherna kommer att spelas i tre olika länder. Men framför allt blir det speciellt då 48 nationer deltar i ett Världsmästerskap för första gången, och där spelformatet i turneringen skiljer sig från tidigare år.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Ryssland - Cypern
Kroatien - Ryssland