Foto: Bildbyrån

VM i Qatar är fortfarande mer än två år bort, men kvalspelet i Sydamerika har redan startat och jakten på VM-platserna är igång. Argentina inledde kvalspelet med att besegra Ecuador med 1-0 efter att Lionel Messi blivit hjälte när han satte dit målet från straffpunkten. Det sydamerikanska kvalspelet avslutas i mars 2022.

Det var sex nationer av totalt tio stycken som inledde sitt kvalspelande under torsdagskvällen. Argentina, Chile, Ecuador, Uruguay, Peru och Paraguay. De övriga fyra nationerna Brasilien, Bolivia, Colombia och Venezuela spelar sina första matcher under fredagskvällen och natten.

Alla matcher i sydamerikanska kvalet spelas för närvarande utan publik på grund av spridningen av covid-19.

Argentina inledde kvalspelet på hemmaplan i Buenos Aires när Ecuador kom på besök, det blev en chansfattig historia där Argentina fick en straff redan efter 13 minuter. En straff som storstjärnan Lionel Messi förvaltade väl och gav Argentina ledningen med 1-0, ett resultat som även stod sig matchen ut.

En match som innehöll desto mer chanser och nerver var matchen mellan Paraguay och Peru. Där var det i andra halvlek som det sprakade till ordentligt. Bortalaget Peru tog ledningen i den 51 minuten när André Carrillo hittade nätet. Paraguay skulle dock relativt omgående kvittera Ángel Romero gjorde 1-1. Samme Romero var även framme igen i den 81 matchminuten när han genom sitt andra mål gav Paraguay ledningen. Men Peru vek inte ner sig och gav upp utan kvitterade istället matchen till 2-2 i den 85:e matchminuten när Carrillo även han för andra gången i matchen skickade in bollen i nätet. Matchen slutade sedan 2-2 och lagen fick dela på poängen.

I den tredje matchen mellan Uruguay och Chile såg det även där ut att bli ett lika resultat men där Uruguay i matchens slutskede säkrade segern. Hemmalaget Uruguay tog även ledningen när Luis Suarez gjorde 1-0 från straffpunkten i den första halvleken. Chile kvitterade dock i inledningen av den andra halvleken genom Alexis Sanchez och 1-1 resultatet såg ut att även bli slutresultatet. Men så i den 93:e matchminuten gjorde Maxi Gómez 2-1 till hemmalaget och Uruguay fick med sig alla tre poäng från premiären.

Under fredagskvällen svensk tid så fullbordas den första omgången i det sydamerikanska VM-kvalet när Colombia tar emot Venezuela och sedan avslutas omgången med matchen mellan Brasilien och Bolivia.

Totalt ska det spelas 18 omgångar av det sydamerikanska VM-kvalet och vägen till en VM-biljett har bara börjat.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Bayern Munich - Real Madrid