Foto: Bildbyrån

Att det svenska laget tog sig till VM var en bedrift, stora lag som Nederländerna och Italien slogs ut på vägen dit. Att vinna gruppen med Tyskland, Mexiko och Sydkorea var ännu osannolikare, men det gjorde Sverige. Att ta sig till kvartsfinal var det största som hänt svensk fotboll i VM-sammanhang sedan 1994. Stort tack ska ni ha för denna insats!

Janne Andersson fick en tuff uppgift när han tog över det svenska landslaget, tunga namn som Zlatan, Isaksson, Källström med flera, valde att lämna truppen inför det stundande VM-kvalet. Jag tillhörde själv en av de som tvivlade starkt på Sveriges framtid inom landslagsfotbollen, men jag är glad att jag blev motbevisad.

Det enda jag hade önskat var att vi hade fått sluta med flaggan i topp. Att förlora mot England är inte ett misslyckande, men Sverige gjorde tyvärr en av sina sämsta matcher i VM och det blev ett snöpligt slut. Oavsett så är detta en stor framgång för svensk fotboll och med Janne Andersson vid rodret så känns framtiden ljus. Vi ser fram emot den kommande Nations League som startar i höst. Stort tack landslaget för er insats.

 

Anders Granström


Borussia Dortmund - Real Madrid