Copa America har precis genomgått ett uppehåll på två dagar emellan omgång 1 och omgång 2 men tar fart igen ikväll. Därför tar vi och presenterar några talanger som man kan hålla ett extra öga på under turneringen.

Ikväll rullar bollen igen i Brasilien när Copa America återupptas efter två dagar uppehåll från match. Colombia, som vann premiären mot Ecuador, ställs mot ett covid-drabbat Venezuela.

VM-fotboll.se har valt att ta ut en talang per landslag i Copa America. Alla talanger är födda 2000 eller senare, och är därmed max 21 år gamla. Listan är lagd i ordning utifrån Grupp A och Grupp B, den är alltså inte i inbördes ordning.

Unga talanger i Copa America

Julian Alvarez, Argentina

Inkallad sist av alla till den argentinska truppen efter att Lucas Alario fick lämna. Fick inte plats i matchtruppen till premiären utan är nog mest med för att se och lära. Har en tuff konkurrens på anfallspositionen med Lionel Messi, Lautaro Martinez, Angel Correa och Sergio Aguero bland andra. Men Julian Alvarez anses vara Argentinas framtid där framme. Spelar i River Plate, som tillsammans med Boca Juniors är den stora klubben i Argentina. Potentiellt en av de större talangerna i Sydamerika.

Jaume Cuellar, Bolivia

Bolivia har långt ifrån strösslat med spelare ute i den europeiska toppfotbollen genom åren. Här har vi dock en kille som kan nå höga höjder. Jaume Cuellar är född i Spanien och har representerat FC Barcelona på ungdomsnivå. Flyttade 2017 till italienska SPAL, där han spelar till vardags. Fick en tråkig landslagsdebut i premiären av detta mästerskap. Efter 38 minuter drog han på sig ett gult kort, sju minuter senare blev han utvisad. Men ändå en spelare att hålla koll på under turneringen och inför framtiden.

Brian Rodriguez, Uruguay

Uruguay har en förmåga att froda storspelare ut till de europeiska toppligorna. En framtida sådan är Brian Rodriguez. Är utlånad till Almeria i Spanien på lån från Los Angeles FC. Anses vara en stor talang och en spelare att lita på i framtiden. En högerytter som spelat tio landskamper för Uruguay redan och gjort tre mål. I den spanska andraligan spelade han 16 matcher under säsongen. Kommer från klubben Penarol från början, som har frodat flera talanger genom åren.

Carlos Palacios, Chile

Vilken spelare detta är. Räknas som Chiles framtid. Tillhör chilenska klubben Espanola, dit han anslöt i våras. Spelar väldigt moget för sin ålder (20 år) och har en otrolig teknik som får det att vattnas i munnen. En estetisk fin fotbollsspelare som kommer att spela i större klubbar framöver, vänta och se. Utlånad till den brasilianska storklubben Internacional för tillfället.

Julio Enciso, Paraguay

Den yngsta spelaren av alla. Född 2004 (!) och är nog mest med i Paraguays trupp för att se och lära. Kom in under de sista minuterna i premiären mot Bolivia, när segern var säkrad. Spelar till vardags i en av Paraguays största klubbar, Club Libertad Asuncion. Gjorde under den gångna säsongen fyra mål på 13 matcher. En liten offensiv spelare som utmanar sin försvarare hela tiden och letar skottlägen.

Vinicius Junior, Brasilien

Den mest meriterade spelaren på denna lista. Ur Brasiliens helt makalöst stora urval av spelare kom Vinicius Junior med i truppen till Copa America. Har imponerat stort i Real Madrid sedan han anslöt 2018. Har en fantastisk förmåga att ta sig förbi sin försvarare och utmana en mot en. Besitter en snabbhet som få i världen kan utmana, kan bli en joker för Brasilien i detta mästerskap.

Jaminton Campaz, Colombia

Den enda spelare i Colombias trupp som uppfyller kraven för att vara 21 år eller yngre. Men vilken spelare detta är. Campaz är 165 centimeter lång men har en otrolig genombrottskraft. Har en låg tyngdpunkt och en bra balans som kombinerar bra med hans teknik och lekfullhet. Går absolut att jämföra med Lionel Messi sett till längd, vänsterfoten och positionen. Men för att nå Messis nivå, så finns en lång väg kvar att vandra för Campaz, som tillhör Deportes Tolima i den inhemska ligan.

Cristian Casseres Junior, Venezuela

En spännande defensiv mittfältare som gör det bra borta i Nordamerika hos New York Red Bulls. Spelar med en stor aggressivitet i sitt försvarsspel och orkar löpa mycket under matcherna. Besitter också bra kvaliteter med bollen, och blixtrar till ibland med ett fint skott. En spelare som har potential att bli komplett, men väntar på sitt stora genombrott. Kanske kommer det i Copa America, för sitt covid-drabbade Venezuela.

Gonzalo Plata, Ecuador

Ecuador har en handfull med spelare som hade kunnat komma med på listan. Moses Caicedo handplockades av Graham Potter till Brighton och är mycket spännande inför framtiden. Leonardo Campana gör det bra i den portugisiska ligan till exempel. Men valet föll ändå på Gonzalo Plata. Högeryttern med den fina vänsterfoten har fått sparsamt med speltid i Sporting Lissabon men är en spelare att lita på i landslaget. Fyra mål på elva landskamper, och denna 20-åring spås bli Ecuadors nästa stora stjärna.

Jhilmar Lora, Peru

Peru har några spännande namn på gång i den inhemska ligan, men förbundskaptenen Ricardo Gareca har valt att gå på lite mer rutinerade namn till mästerskapet. Den enda i truppen som är född 2000 eller senare är Jhilmar Lora. Högerbacken gör sitt första mästerskap och spelar till vardags i Sporting Cristal från Peru. Är skicklig i det defensiva spelet en mot en och har bra fysiska attribut för att kunna matcha det höga tempot i Copa America.


Borussia Dortmund - Real Madrid