Foto: Bildbyrån

När det svenska herrlandslaget spelar VM-kval mot Kosovo så kommer de tidigare landslagsspelarna Gustav Svensson, Sebastian Larsson, Andreas Granqvist, Marcus Berg, Mikael Lustig och Pontus Jansson att tackas av på Friends Arena. 

I somras spelades EM för det svenska landslaget, där man åkte ut i åttondelsfinalen mot Ukraina. Efter uttåget ur Europamästerskapet valde hela sex spelare att tacka för sig i landslaget.

Nu kommer dessa sex spelare att få en speciell avtackning på ett fullsatt Friends Arena under morgondagens VM-kvalmöte med Kosovo. Spelarna har tillsammans gjort 450 landskamper i den blågula tröjan och ska tackas av för sina insatser.

På plats för att tackas av i lördagens match mot Kosovo finns Gustav Svensson, Marcus Berg, Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Andreas Granqvist. Samtliga spelare återfinns i svensk fotboll dagligen och kan därför finna sig på Friends Arena. Pontus Jansson, som spelar i Premier League-klubben Brentford, kommer också att tackas av men inte befinna sig på plats i Stockholm.

Landslagschefen Stefan Pettersson berättar om beslutet att hedra spelarna inför den viktiga matchen på lördag.

– Vi har valt att vänta med att tacka av spelarna tills att vi kunde ha publik på arenan. Det här är killar som gjort stora insatser för herrlandslaget under många år och förtjänar att tackas av ordentligt, det känns såklart kul att det kommer runt 45 000 på matchen, säger han till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Avsparken i morgondagens match mot Kosovo är 18:00. Drygt tio minuter innan den kommer de sex tidigare landslagsspelarna att tackas av.


Borussia Dortmund - Real Madrid