Omslagsbilden till detta inlägg är ifrån UEFA:s hemsida

Även om Sverige redan är klara för VM, så finns det fortfarande ett antal lag som jagar de sista åtråvärda platserna. Under dagen idag kommer totalt tre VM-kvalmatcher att spelas, där bland annat det sista europeiska laget i mästerskapet kommer att tas ut. Den europeiska matchen kommer att visas på svensk tv, men övriga matcher kan man istället följa rapporteringarna ifrån på FIFA:s hemsida.

Burkina Faso-Kap Verde
De två afrikanska nationerna Burkina Faso och Kap Verde spelar i kvalgrupp D, där Senegal sedan tidigare samlat på sig tillräckligt med poäng för att kunna säkra sin VM-biljett. De två lagen i denna match ligger båda på 6 poäng och slutresultatet avgör enbart lagens placering i gruppen. Matchen spelas klockan 20:30 svensk tid.

Senegal-Sydafrika
Senegal säkrade sin biljett till VM i fredags, när man besegrade just dagens motstånd Sydamerika på bortaplan. För det bottenplacerade laget finns här en sista chans att öka på poängen och eventuellt klättra en placering i tabellen. Avspark för matchen sker klockan 20:30 svensk tid.

Irland – Danmark
När dessa två lag möttes i Köpenhamn i lördags blev det ett mållöst möte, vilket innebär att Det inte finns några tidigare mål att räkna in i den totala poängen. Däremot har bortalaget Danmark en fördel ifall matchen skulle sluta oavgjord, då bortamål har ett större värde än mål på hemmaplan. Den spännande matchen börjar klockan 20:45 och går att följa i Kanal 9 med försnack ifrån 20:00.


Bayern Munich - Real Madrid