Foto: Bildbyrån

Enligt tjeckiska iSport så kommer Tjeckiens stora stjärna Patrik Schick inte till spel på torsdag mot Sverige. En skada håller anfallaren från spel i det viktiga playoff-mötet. Tjeckiens Fotbollförbund bekräftar sedan detta i ett pressmeddelande.

Patrik Schick var en av Europamästerskapets stora utropstecken förra sommaren. Den tjeckiska anfallaren gjorde fem mål i turneringen och delade på skytteligasegern i hela turneringen. Men till torsdagens VM-playoff så ser anfallaren ut att få kasta in handduken. Schick har drabbats av en skada som hållit honom från spel sedan mitten på februari. När Tjeckien tog ut sin trupp förra veckan så fanns dock anfallaren med i truppen men nu kommer tjeckiska uppgifter som oroar.

Enligt tjeckiska sajten iSport så är ett deltagande fullt omöjligt. Enligt sajten så har Patrik Schicks klubbtränare uttalat sig om att anfallaren endast tränat individuellt med rehabträning senaste tiden. Han har alltså inte genomfört någon träning med laget ännu, något som bör omöjliggöra en match mot Sverige på torsdag.

Patrik Schicks agent Pavel Paska uttalar sig dessutom till sajten där han hoppas på att anfallaren kan bli klar för en eventuell playoff-final mot Polen. Men där det ser mörkt ut för ett deltagande mot Sverige redan på torsdag.

– Allt beror på hur Patrik känner. Varianten med ett eventuellt deltagande i den andra matchen (mot Polen reds anm.) ligger på bordet, men det behövs en överenskommelse med klubben (Bayer Leverkusen). Personligen skulle jag förespråka ett sådant scenario, men vi måste vänta och se hur Patriks hälsa utvecklas, säger agenten till iSport.cz enligt sajten.

Tjeckiens förbundskapten Jaroslav Silhavy har agerat åtminstone. Även om Patrik Schick fortfarande har en plats i Tjeckiens trupp så har Silhavy presenterat en eventuell ersättare i Tomas Pekhart som till vardags spelar i polska Legia Warszawa.

Officiellt under måndagen

Det som från början var uppgifter bekräftades sedan under måndagen. Det tjeckiska fotbollförbundet bekräftar i ett pressmeddelande att Patrik Schick inte kommer till spel mot Sverige. Det innebär att Tjeckien har ett helt klart försvagat lag mot blågult, åtminstone ett försvagat anfall då man mister sitt stora anfallsvapen.