Toivonen slutar i svenska landslaget

//Toivonen slutar i svenska landslaget

Toivonen slutar i svenska landslaget

Foto: Wikimedia

Efter VM har många landslag drabbat av avhopp i form av att stora namn valt att lägga landslagskarriären på hyllan. Det svenska landslaget har istället haft spelare som meddelat att de kommer att fortsätta. Men nu kommer det allra första avhoppet ifrån det blågula laget.

Det är forwarden Ola Toivonen som efter 64 landskamper med A-laget väljer att lämna. Han debuterade i laget för 11 år sedan och har efter det blivit ett namn att räkna med i den svenska truppen. I VM fick han speltid i samtliga matcher och levererade även ett mål i mötet med Tyskland.

Beslutet ska enligt Toivonen växt fram under de senaste veckorna och kommer mycket lägligt dagen innan Janne Andersson ska ta ut sin första trupp efter sommarens mästerskap.
– Jag har full respekt för Olas beslut och vi tackar honom för fina insatser i landslaget under åren. Han har verkligen bidragit till landslagets resultat under min tid, säger förbundskapten Janne Andersson till Svenskfotboll.se.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T13:47:11+00:00augusti 28th, 2018|Svenska truppen|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.