Omslagsbilden till detta inlägg är hämtad från Wikimedia Commons

Under helgen avrundades gruppspelet i damernas asiatiska mästerskap, varifrån vi redan rapporterat att Kina kvalificerat sig vidare i turneringen. Avancemang till slutspelet innebär inte en möjlighet att bli bäst i Asien, utan även att man får en plats i damernas världsmästerskap nästa sommar. Nu har även tre ytterligare nationer tagit sig hela vägen hit.

Förutom Kina så tog sig Thailand vidare ifrån grupp A med två vinster mot Jordanien och Filipiner i bagaget. Det var lagets sista match mot Filippinerna som avgjorde det hela, då lagen låg på lika många poäng inför mötet. Men efter en 3-1 seger så var saken klar.

I turneringen grupp B blev det en hård kamp, där tre utav lagen slutade på lika många poäng. Australien kunde dock vinna gruppen med en bättre målskillnad, men mellan Japan och Sydkorea var det slutligen Japan som placerade sig bäst när man såg till såväl inbördes möte (som slutade mållöst) och totala antalet mål.

Den femte och sista VM-platsen för Asien kommer antingen att gå till Filippinerna eller Sydkorea, som kommer att göra upp som det hela redan idag. Efter det fortskrider turneringen med semifinaler under morgondagen.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr att spela på sport när du gör din första insättning

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder


Ryssland - Cypern
Kroatien - Ryssland