Huvudrundan i VM-kvalet för herrlandslaget i futsal ska avgöras i mars månad när man ställs mot Nordmakedonien och Italien. Se truppen och spelschemat nedan.

Sveriges futsallandslag på herrsidan ska försöka avancera till VM-kvalets Elite Round. I en grupp tillsammans med Italien och Nordmakedonien har Sverige tre inspelade poäng på två matcher. I mars månad väntar nya möten med nationerna när Nordmakedonien väntar på bortaplan innan Sverige avslutar VM-kvalets huvudrunda mot Italien i Gävle.

Sverige behöver komma som sämst tvåa för att ha en chans att att nå VM-kvalets Elite Round, och matchen mot Nordmakedonien blir framför allt en nyckelmatch. Gruppettan från gruppen går vidare till Elite Round automatiskt och sedan går fyra av de tolv bästa grupptvåorna också till Elite Round. Övriga åtta grupptvåor spelar playoff om de övriga fyra platserna till Elite Round. Med seger mot Nordmakedonien har Sverige bärgat minst ett par matcher till i EM-kvalet men man siktar naturligtvis på en direktplats till Elite Round.

Den 5- och 8 mars väntar dubbla viktiga matcher för herrlandslaget. Den 5 mars väntar Nordmakedonien i nyckelmatchen på bortaplan och sedan ställs Sverige mot Italien i Gavlehovshallen den 8 mars. Den sistnämnda matchen sänds dessutom på C More.

Spelschema

1 mars:
Italien – Nordmakedonien
20:30

5 mars:
Nordmakedonien – Sverige
19:00

8 mars:
Sverige – Italien (Gävle)
18:30

Sveriges trupp

Målvakter

Viktor Sääf, IFK Göteborg
Viktor Jansson, Skoftebyns IF
Martin Herlin, Örebro SK Futsal*

Utespelare

Hampus Furublad, IFK Göteborg*
Noraldin Azizi, Uddevalla Futsal Club
Haidar Bejan, Skoftebyns IF*
Abdoulie Bojang, Borås AIK
Gabriel Diaz, Hammarby IF
Donat Gashi, Uddevalla Futsal Club
Albert Hiseni, Uddevalla Futsal Club
Yanku Marrah, Stallarholmens SK
Viktor Mossberg, Skoftebyns IF
Fehim Smajlovic, IFK Göteborg
Fredrik Söderqvist, Uddevalla Futsal Club
Petrit Zhubi, Borås AIK

*Ersätter Camil Altun, Liridon Makolli och Mattin Atai Najafi.


Borussia Dortmund - Real Madrid