Idag presenterade Janne Andersson den trupp som kommer att samlas efter årsskiftet för att delta i den årliga januariturnén. I år är samlingen extra viktig, då den är ett första steg i förberedelserna inför sommarens mästerskap. Även för enskilda spelare som får möjligheten att följa med hit medföljer en extra chans att visa upp sig och på så sätt få förbundskaptenen att eventuellt plocka med dem i den framtida VM-truppen.

Under samlingen som sker mellan den 2 och 12 januari kommer landslaget förutom att träna, även spela två landskamper mot Danmark och Estland. Det hela kommer att ske i Abu Dhabi och matcherna äger rum den 7 januari mot Estland och Danmark 11 januari.

Truppen som plockades ut under dagen består utav ett flertal nya namn som inte deltog under det tidigare VM-kvalet. Anledningen till denna är att Andersson vill få chansen att se fler spelare inför en kommande VM-uttagning.
– Vi vill se andra spelare, i första hand. De som spelat tycker vi att vi har koll på. Här vill vi öppna upp för andra, säger han enligt Fotbollskanalen.

Följande spelare kommer att delta i januariturnén:
Målvakter:
Pontus Dahlberg, Andreas Linde, Jacob Rinne.

Försvarare: Joel Andersson, Franz Brorsson, Johan Larsson, Rasmus Lindkvist, Joakim Nilsson, Sotirios Papagiannopoulos, Anton Tinnerholm, Jacob Une Larsson, Linus Wahlqvist.

Mittfältare/Anfallare: Magnus Eriksson, Robert Gojani, Jiloan Hamad, Kalle Holmberg, Oscar Lewicki, David Moberg Karlsson, Kerim Mrabti, Gustaf Nilsson, Kristoffer Olsson, Erdal Rakip, Ken Sema, Carlos Strandberg, Simon Tibbling.


Bayern Munich - Real Madrid