Jon Dahl Tomasson fick minst sagt en tuff start som ny förbundskapten för Sverige. Laget förlorade landskampen igår mot Portugal med hela 5-2.

Sverige inledde matchen mot Portugal på bortaplan lovande, där de visade aggressivitet och skapade flera målchanser genom spelare som Alexander Isak och Dejan Kulusevski. Dock var det Portugal som tog ledningen efter 25 minuter spelade genom en välplacerad boll av Rafael Leao, som hittade nätet efter en snabb omställning.

Sverige kämpade för att återhämta sig från det tidiga bakslaget, men Portugal fortsatte att vara farliga och utökade sin ledning genom mål från Matheus Nunes och Bruno Fernandes innan halvtidsvilan.

Efter pausen kom Blågult tillbaka med en viss kämpaglöd. Efter ett 4-0-mål från Portugal lyckades svenskarna till slut reducera genom mål från Viktor Gyökeres. Men trots bakåtmål fortsatte Portugal att dominera matchbilden och utökade sin ledning ytterligare. 

Under matchens slutminut visade Dejan Kulusevski upp sin skicklighet och slog ett fint inlägg som Gustaf Nilsson kunde nicka in till slutresultatet 5-2. Sammantaget blev det en tuff debut för Jon Dahl Tomasson som svensk förbundskapten. 

– Det är alltid svårt att definiera ett resultat. Men en sak är säker: vi är alltid besvikna om vi inte vinner, uttalade Tomasson sig i presskonferensen efter matchen.

Nästa träningslandskamp för Sverige spelas den 25 mars hemma mot Albanien på Friends Arena.

Portugal – Sverige, 5-2 (3-0)

’24 1-0 Rafael Leao
’32 2-0 Matheus Nunes
’45 3-0 Bruno Fernandes
’57 4-0 Bruma
’58 4-1 Viktor Gyökeres
’62 5-1 Goncalo Ramos
’90 5-2 Gustaf Nilsson


Borussia Dortmund - Real Madrid