Sverige förlorade VM-kvalmatchen mot Grekland med 2-1 på bortaplan. Därmed tappar Sverige lite greppet om VM-kvalgruppen, detta då Spanien i sin tur vann sin bortamatch mot Kosovo. 

Under onsdagskvällen spelade Sverige en viktig VM-kvalmatch borta mot Grekland. Sverige hade inför matchen gjort ett par förändringar jämfört med matchen senast mot Spanien. Mattias Johansson ersatte Emil Krafth på högerbacken och Mattias Svanberg ersatte Albin Ekdal.

Och det var just Mattias Svanberg som skulle ge Sverige det första läget. Redan efter tre minuters spel så fick Bologna-mittfältaren på en drömträff i stolpen, som var så när att ge Sverige ledningen.

Efter den svenska rivstarten så var det hemmalaget som skapade ett par farliga möjligheter efter fasta situationer. Efter elva minuter pekade dessutom domaren på straffpunkten för grekisk straff, men straffen dömdes bort då Greklands spelare stod offside. En högintensiv inledning på matchen med andra ord.

Efter 27 minuter fick Robin Olsen göra en avgörande räddning. Victor Nilsson Lindelöf förlorade duellen mot Vangelis Pavlidis vilket ordnade ett läge där greken stod helt ren mot den svenska målvakten som kunde göra en fenomenal räddning för att hålla 0-0 intakt.

Grekland gjorde det svårt för Sverige i den första halvleken genom att täppa till mycket centralt, där Sverige var så framgångsrika senast mot Spanien. Det gjorde det svårt för Sverige att skapa några farliga lägen trots att man stundtals fick äga ganska mycket boll.

Grekland kändes också som det snäppet hetare laget under den första halvleken trots att Sverige skakade fram två fina farligheter genom Mattias Svanberg och Alexander Isak i slutminuterna av den första halvleken. Även Emil Forsberg fick ett läge på frispark men som inte mynnade ut i något mål. 0-0 efter 45 minuter i Aten.

Den andra halvleken startade med liten svensk favör. Sverige pressade lite högre till en början och skapade några små farligheter, däribland en nick från Emil Forsberg utanför.

Den svenska kallduschen kom efter 60 minuter. Grekland lirkade upp det svenska mittlåset och satte dit 1-0 vilket fick hemmafansen att jubla. Bara fyra minuter senare var Grekland bara centimeter från att göra 2-0 och Sverige såg stressade ut.

Efter 67 minuter var det Sveriges tur att skapa ett farligt läge. Efter en soloprestation serverade Alexander Isak en öppen Viktor Claesson som träffade stolpen.

Den andra kallduschen för Sverige kom efter 75 minuter. Efter en först trolig offside så visade VAR-bilderna att Greklands spelare var på rätt sida och målet till 2-0 godkändes.

Precis efter 2-0 målet så fick Sverige till en reducering. Emil Forsberg tog ett farligt avslut som den grekiske målvakten släppte retur på. Där var Robin Quaison framme och slog in returen till 2-1 med drygt tio minuter kvar att spela av den ordinarie matchtiden.

Efter reduceringsmålet så försökte Sverige hitta en forcering men Grekland var också farliga i sitt kontringsspel vilket gjorde att spelet böljade en del.

Sverige skapade ett farligt läge där Emil Forsberg fick ett skottläge centralt men där en grekisk försvarare täckte bort bollen. Det blev inga fler lägen. Svensk förlust med 2-1 på Olympiastadion i Aten. Samtidigt så vann Spanien borta mot Kosovo och kopplar utökar i sin tur ledningen i gruppen till fyra poäng. Dock med två matcher mer spelade än Sverige.

Nästa landslagssamling är i oktober för Sverige då man ställs mot Grekland igen samt Kosovo på Friends Arena.

Så startade Sverige:

Robin Olsen

Mattias Johansson (ut ’77), Victor Nilsson Lindelöf, Filip Helander (ut ’88), Ludwig Augustinsson

Viktor Claesson (ut ’77), Kristoffer Olsson, Mattias Svanberg (ut ’66), Emil Forsberg

Dejan Kulusevski (ut ’88), Alexander Isak

Inhoppare: Robin Quaison (’66), Emil Krafth (’77), Jesper Karlsson (’77), Marcus Danielson (’88), Isaac Kiese Thelin (’88)


Luton Town - Burnley

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.