Kvällens VM-kvalmatcher har resulterat i att två nya nationer nu kan se sig klara för världsmästerskapet i Qatar nästa vinter.

I grupp D kunde Frankrike vinna stort över Kazakstan och därmed säkra gruppsegern. Kylian Mbappé stod bakom hela fyra av lagets åtta mål och kan nu se fram emot att försöka försvara sin titel från 2018.

Tidigare idag besegrade även Finland Bosnien & Hercegovina i samma grupp och laget tog därmed ett kliv närmare en plats i playoffen. Det enda som står i vägen just nu är Ukraina, som vid en vinst mot Bosnien & Hercegovina på tisdag kan passera laget i tabellen.

Även Belgien är klara för världsmästerskapet i och med sin 3-1 vinst mot Estland. Laget har inför de avslutande matcherna på tisdag ett fem poäng stort försprång mot Wales i grupp E, som behöver få till åtminstone en poäng i den avslutande matchen för att säkra sin plats i playoffen.

Nederländerna var i sin tur mycket nära att säkra en VM-biljett i grupp G. Laget hade länge ledningen i mötet med Montenegro, men i den 86:e minuten kunde motståndarna kvittera. I sista omgången möter Norge Nederländerna på bortaplan, samtidigt som Turkiet ställs mot Montenegro.