Foto: Pixabay

Vi har kommit en bit in i slutspelet i U17-VM och spänningen ökar för varje dag. Två kvartsfinaler har spelats under mästerskapet i Brasilien, och vägen mot pokalen blir allt kortare. 

För oss svenskar var det tråkigt att Sverige inte lyckades ta sig till det här mästerskapet. De åkte nämligen tidigt ut ur föregående EM-turnering, vilket innebar att man missade chansen att kvalificera sig.

Dock har det trots allt varit en turnering väl värd att följa. Gruppspelet har bockats av och vi har redan hunnit ta steget in i utslagsmatchernas dramatik. I U17-VM går det första- och andraplacerade landslaget direkt vidare från gruppspelet till åttondelsfinal. De fyra bästa treorna gör dem sällskap.

Såhär slutade gruppspelet:

Grupp A
1 Brasilien 9
2 Angola 6
3 Nya Zeeland 3
4 Kanada 0

Grupp B
1 Nigeria 6
2 Ecuador 6
3 Australien 4
4 Ungern 1

Grupp C
1 Frankrike 9
2 Sydkorea 6
3 Chile 3
4 Haiti 0

Grupp D
1 Japan 7
2 Senegal 6
3 Nederländerna 3
4 USA 1 1

Grupp E
1 Spanien 7
2 Argentina 7
3 Tadzjikistan 3
4 Kamerun 0

Grupp F
1 Paraguay 7
2 Italien 6
3 Mexiko U-17 4
4 Salomonöarna 0

Åttondelsfinalerna:

Angola 0-1 Sydkorea
Nigeria 1-3 Nederländerna
Spanien 2-1 Senegal
Japan 0-2 Mexiko
Brasilien 3-2 Chile
Frankrike 4-0 Australien
Ecuador 0-1 Italien
Paraguay 3-2 Argentina

Brasilien fortsatte att briljera i åttondelsfinalen efter att ha tagit full pott i gruppspelet. Värdnationen går från klarhet till klarhet och ses som en av favoriterna att vinna. Nederländerna steppade upp och tog en fin seger, samtidigt som Frankrike fortsatte att övertyga och Italien vann med knappa medel. Detta världsmästerskap verkar vara stornationernas turnering, trots att mesta mästarna åkte ut redan i åttondelen.

I den första kvartsfinalen ställdes Nederländerna mot Paraguay och vann storartat med 4-1 och är därmed klara för semifinal. Sydkorea slogs i sin tur ut av Mexiko med 0-1. De segrande lagen kommer att ställas mot varandra i semifinal. Under måndagen väntar nu en kvartsfinal mellan Spanien och Frankrike, med avspark klockan 20:30. Natten mot tisdagen bjuder även på den sista kvartsfinalen mellan Italien och Brasilien, klockan 00:00.

Semifinalerna spelas den 14 respektive 15 november. Bronsmatchen och finalen kan du se söndagen den 17 november.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid