Israel stod för en megaskräll och besegrade Brasilien i kvartsfinalerna i U20-VM. Utöver detta blev Sydkorea, Uruguay och Italien klara för semifinal i mästerskapet. Se resultaten från kvartsfinalerna nedan samt hur semifinalerna i U20-VM ska spelas.

Det har spelats U20-kvartsfinaler i Argentina under helgen där fyra lag nu ska spela om medaljer i herrarnas U20-VM. De fyra kvartsfinalerna innehöll en massa häftiga slutspelsmatcher där den som stack ut var den mellan Israel och Brasilien. ”Brassarna” var skyhöga favoriter inför matchen men fick se sig besegrade av israelerna efter att Dor Turgeman avgjort matchen i förlängningen.

I de andra kvartsfinalerna tog Sydkorea en ovärderlig seger efter förlängning mot erkänt duktiga Nigeria samtidigt som Uruguay nollade USA och Italien klev förbi Colombia.

Den 8 juni väntar nu VM-semifinaler för fyra landslag där Uruguay och Israel gör upp om en finalplats samtidigt som Sydkorea och Italien spelar om den andra. Se resultaten från åttondelsfinalerna HÄR, där bland annat värdnationen Argentina åkte ur.

Resultat, kvartsfinalerna i U20-VM

Israel – Brasilien
3-2 e.förl

Sydkorea – Nigeria
1-0 e.förl

Uruguay – USA
2-0

Italien – Colombia
3-1

Så spelas semifinalerna

Matcherna står angivna i svensk tid.

8 juni

Uruguay U20 – Israel U20
19:30

Italien U20 – Sydkorea U20
23:00