Sveriges U23-landslag på damsidan ska möta Spanien och Portugal i april. Nu har förbundskapten Martin Qvarmans Möller presenterat truppen till landskamperna.

I april väntar landskamper för det talangfulla U23-landslaget. Sverige kommer att spela mot Spanien på hemmaplan på Studenternas IP i Uppsala den 6 april innan man flyger till Portugal för möte med Portugals motsvarighet den 10 april.

Truppen består av många spännande framtidsnamn, däribland Juventus-trion Amanda Nildén, Evelina Duljan och Paulina Nyström bland andra. Nyligen uppflyttade damallsvenskan-klubben IFK Norrköping har med två spelare i målvakten Sofia Hjern och anfallaren Wilma Leidhammar. I övrigt är det en bra mix av spelare från olika klubbar i Damallsvenskan men också norska ligan. Den så spännande offensiva spelaren Rosa Kafaji är tillbaka i truppen dessutom, efter sin tuffa fjolårssäsong som innehöll en jobbig skada.

Förbundskapten Martin Qvarmans Möller har föga förvånande valt att peta Rosengård-duon Loreta Kullashi och Angel Mukasa. En duo som vid förra landslagssamlingen lämnade densamma utan att följa med laget till landskampen mot Italien. Detta då de var missnöjda med reseupplägget där direktflyget från Nederländerna till Italien var inställt. Duon beställde då egna biljetter hem till Sverige och följde inte med till Italien-landskampen.

Spelschema

6 april (Uppsala):
Sverige – Spanien
18:00

10 april (Leiria):
Portugal – Sverige
17:99

Truppen

Målvakter

Somea Polozen, FC Rosengård
Serina Iddrisu Backmark, AIK
Sofia Hjern, IFK Norrköping

Backar

Wilma Carlsson, Piteå IF
Josefin Harrysson, Kristianstads DFF
Elma Junttila Nelhage, BK Häcken
Amanda Nildén, Juventus
Agnes Nyberg, IK Uppsala
Alva Selerud, AS Roma
Hanna Wijk, BK Häcken
Emma Östlund, Linköping FC

Mittfältare/forwards

Marika Bergman Lundin, BK Häcken
Alice Bergström, Djurgårdens IF
Evelina Duljan, Juventus
Evelyn Ijeh, Växjö DFF
Stinalisa Johansson, Djurgårdens IF
Zara Jönsson, Stabaek
Rusul Rosa Kafaji, BK Häcken
Cornelia Kapocs, Linköping FC
Wilma Leidhammar, IFK Norrköping
Paulina Nyström, Juventus
Felicia Saving, Linköping FC
Linn Vickius, Vålerengen