Ukraina möter Wales i det sista steget mot VM i Qatar 2022. Detta står klart efter en ukrainsk seger med 1-3 mot Skottland i playoff-semifinalen.

Under onsdagskvällen så spelades det uppskjutna VM-playoffet för Ukraina och Skottland. Detta för att avgöra en motståndare till Wales för playoff-finalen mot VM 2022 i Qatar. Efter 90 spelade minuter i skotska Glasgow så står det klart att Ukraina avancerar till playoff-mötet med Wales.

Andriy Yarmolenko gav Ukraina ledningen med 0-1 i första halvlek och tidigt in på den andra halvleken så utökade Roman Yaremchuk till 0-2. Skottland fick in en reducering med drygt tio minuter kvar av matchen men kom aldrig närmare än så. Istället kunde Ukraina sätta spiken i kistan i matchens absoluta slutsekunder genom Artyom Dovbyk. Slutresultatet skrevs till 1-3 till Ukrainas favör.

Ukraina är därmed klara för playoff-final mot VM, där man ställs mot Wales. Matchen spelas söndagen den 5 juni. Vinnaren i det mötet spelar världsmästerskapet i Qatar i vinter.