Foto: Pixabay

Under lördagen spelades den stora finalen i U20 VM som spelats i Polen, där Ukraina kröntes till mästare. Detta är första gången som nationen tar hem en titel i turneringen, vilket överraskade de flesta.

Laget deltog i år i sin fjärde turnering och tog sig för första gången vidare från åttondelsfinalen efter att ha besegrat Panama med 4-1. Därefter tog man sig an Colombia samt Italien i kvarten och semin som man besegrade med 1-0. Slutligen stod Sydkorea på andra sidan planen i helgens final och trots att det var motståndarna som snabbt tog ledningen kunde man vända det hela och ta hem det hela.

Förutom guldet belönades även lagets målvakt Andriy Lunin med utmärkelsen Golden Glove för sin insats i turneringen. Andra spelare som prisades var norske Erling Haland som vann skytteligan med nio mål (som alla gjordes i 12-0 vinsten mot Honduras), samt Sydkoreas Lee Kangin som utsågs till turneringens bäste spelare.

Nästa gång som U20 VM spelas blir 2021, men vilken nation som får hålla i mästerskapet är ännu inte klart. Som det ser ut i listan över nationer som visat intresse kommer det hela att hållas i Asien eller Sydamerika.

Artikeln är skriven av:

Sofie Hansson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här