Peter Gerhardsson har valt en startelva till mötet med Japan i VM-kvartsfinalen i Auckland. En startelva som vi är bekanta med vid det här laget med inga förändringar jämfört med USA-matchen.

Fredagsmorgonen innehåller en viktig drabbning för svensk fotboll när damlandslaget går in i en kvartsfinal i VM 2023 mot Japan. Då kommer Peter Gerhardsson formera exakt samma startelva som startade de två första gruppspelsmatcherna i VM samt åttondelsfinalen mot USA, något som Sportbladet var först med att avslöja.

Det har bubblats lite kring Kosovare Asllani som inte var med på presskonferensen dagen inför avspark, något som annars varit rutinmässigt där lagkaptenen och förbundskaptenen ska inta podiet. I och med att Asllani varit kapten under VM och inte fanns med vid podiet så antogs det att Asllani kunde hamna utanför en svensk startelva.

Men under torsdagen avslöjade Sportbladet den svenska startelvan och i den fanns inga förändringar jämfört med elvan som startade VM-åttondelsfinalen mot USA. Enligt Peter Gerhardsson är det endast Caroline Seger som inte tränat för fullt under veckan.

Dryga timmen före avspark mot Japan kom också den officiella startelvan, där det bekräftades att Sverige kör på samma startelva som mot USA. Kosovare Asllani finns därmed i startelvan. Matchen startar 09:30 på TV6 och Viaplay.

Startelvan

Zecira Musovic

Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson

Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Elin Rubensson

Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö

Avbytare:
Jennifer Falk, Tove Enblom, Linda Sembrant, Stina Lennartsson, Anna Sandberg, Hanna Bennison, Madelen Janogy, Olivia Schough, Caroline Seger, Rebecka Blomqvist, Sofia Jakobsson, Lina Hurtig.


Bayern Munich - Real Madrid