Peter Gerhardsson har formerat sin startelva till slutspelsmötet med Spanien tisdagen den 15 augusti. Sverige formera sin ”ordinarie” startelva till mötet med samma startspelare som i fyra av fem VM-matcher hittills.

Tisdagsmorgonen innehåller en av de största matcher ett svenskt landslag någonsin spelat då ett fullsatt Eden Park i Auckland tar emot Sverige och Spanien i damernas fotbolls-VM 2023. Sverige kommer oavsett spela två matcher till i detta mästerskap men en finalplats den 20 augusti är naturligtvis målet.

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson ser ut att formera exakt samma startelva till semifinalmatchen som startat de tidigare mötena i slutspelet. Gerhardsson går på det vinnande konceptet med Zecira Musovic i mål samt Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson och Jonna Andersson i backlinjen. På mittfältet spelar Kosovare Asllani framför Filippa Angeldahl och Elin Rubensson medan Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö bildar en anfallstrio.

Sportbladet var först med att avslöja startelvan redan under måndagen innan den bekräftades en och en halv timme före avspark.

Startelvan

Zecira Musovic

Nathalie Björn, Amanda Ilestedt, Magdalena Eriksson, Jonna Andersson

Filippa Angeldahl, Kosovare Asllani, Elin Rubensson

Johanna Rytting Kaneryd, Stina Blackstenius, Fridolina Rolfö

Avbytare:
Jennifer Falk, Tove Enblom, Linda Sembrant, Stina Lennartsson, Anna Sandberg, Hanna Bennison, Madelen Janogy, Olivia Schough, Caroline Seger, Rebecka Blomqvist, Sofia Jakobsson, Lina Hurtig.


Borussia Dortmund - Real Madrid