Ikväll väntar Polen i en rysarmatch för Sverige när en VM-biljett står på spel. Då väntas Robin Quaison och Jesper Karlström gå in från start, det meddelar journalisten Patrick Ekwall på sin Instagram.

När Sverige besegrade Tjeckien i torsdags så kom det avgörande målet i matchminut 110 när Robin Quaison rakade in bollen till 1-0 efter ett härligt svenskt spel dessförinnan. Nu ser det ut som att anfallaren, som blev inbytt i 61:a minuten mot Tjeckien, är en del av Sveriges startelva i den avgörande playoff-finalen. Journalisten Patrick Ekwall avslöjar den svenska startelvan på sin Instagram.

Quaison ersatte en anonym Viktor Claesson mot Tjeckien och ser nu att peta Claesson från startelvan till matchen mot Polen. Enligt Ekwall så bildar Robin Quaison anfallsspar med Alexander Isak samtidigt som Dejan Kulusevski startar matchen till höger på mittfältet.

Det sker även förändringar på andra håll och kanter om man ska tro uppgifterna. I och med Albin Ekdals frånvaro på träning de senaste dagarna så lär inte han vara tillgänglig för spel, åtminstone inte för att starta matchen. Därmed ser Jesper Karlström ut att gå in och göra startdebut för landslaget på det centrala mittfältet. Karlström blev en avgörande faktor mot Tjeckien även han då det var han som startade det fina kombinationsspelet som sedan föranledde Quaisons mål till 1-0.

Emil Krafth är tillbaka till höger i backlinjen efter sin avstängning, något som innebär att Marcus Danielson tar plats som mittback bredvid Victor Nilsson Lindelöf. Joakim Nilsson startade mot Tjeckien men har haft skadekänningar sedan mötet och har därmed varit ett osäkert kort hela tiden inför Polen-matchen. Ludwig Augustinsson finns även tillbaka till vänster i backlinjen efter sin magsjuka.

Sveriges startelva mot Polen

Observera att detta är baserat på uppgifter. Den officiella startelvan kommer drygt en timme före avspark 20:45.

Robin Olsen

Emil Krafth – Victor Nilsson Lindelöf – Marcus Danielson – Ludwig Augustinsson

Dejan Kulusevski – Kristoffer Olsson – Jesper Karlström – Emil Forsberg

Alexander Isak – Robin Quaison


Borussia Dortmund - Real Madrid