Saudiarabien ska snart skicka in en ansökan till FIFA om att få arrangera Världsmästerskapet i fotboll 2030. Enligt The Times ska även Grekland och Egypten vara tilltänkta som medarrangörer.

Under torsdagskvällen kom uppgifter från The Times i Storbritannien om att herrarnas VM 2030 kan spelas i Saudiarabien, Grekland och Egypten. Enligt tidningen ska en officiell ansökan hos FIFA snart vara inne, då ländernas respektive regeringar äger frågan just nu.

Saudiarabien ska vara den ledande parten av dessa tre, och driva processen innan- och under det tilltänkta mästerskapet. Saudiarabien har som bekant valt att satsa en del på att föra stora idrottsevenemang till landet och tar nu sikte på ett av de allra största.

Sedan tidigare har Spanien och Portugal valt att ansöka om att få arrangera VM 2030, med stöd av UEFA. Samtidigt så har också fyra sydamerikanska länder i form av Uruguay, Argentina, Chile och Paraguay ansökt om värdskapet för mästerskapet.

Om Saudiarabien (och Egypten samt Grekland) skulle tilldelas mästerskapet så skulle förmodligen VM spelas i samma stil som VM i Qatar, alltså under november/december. Detta på grund av värmen nere i de ansökande länderna under dess sommarmånader.

FIFA:s president Gianni Infantino har sedan tidigare påståtts ha en bra relation med Saudiarabiens kronprins Mohamed Bin Salman, och några av landets övriga maktinnehavare. Infantino och Bin Salman sågs senast på en boxningsmatch i augusti månad.