Gold Cup är en fotbollsturnering som spelas mellan nationerna i Nord- och Centralamerika samt nationerna från de karibiska öarna. Totalt kvalificerade sig sexton nationer. Femton var från dessa världsdelar samt Qatar som även deltog som gästnation i turneringen. Inatt avgjordes Gold Cup där USA vann finalen mot Mexiko med 1-0. 

USA inledde turneringen med att vinna tre raka matcher i gruppspelet mot Haiti, Martinique och Kanada. Sedan väntade Jamaica i kvartsfinalen där USA vann med 1-0. I semifinalen vann USA över Qatar med 1-0 igen och man tog sig därmed till finalen där Mexiko väntade.

För Mexikos del så inledde man turneringen med att spela lika mot Trinidad och Tobago, detta resultatet följdes upp av segrar mot Guatemala och El Salvador. Mexiko fick sedan möta Honduras i kvartsfinalen där man vann med 3-0. Detta följdes upp av en 2-1 seger mot Kanada vilket tog nationen fram till finalen mot USA.

Finalen i Gold Cup spelades i den amerikanska staden Paradise som tillhör Las Vegas i Nevada. 61 114 personer på läktarna fick se en spännande men mållös final. Matchen slutade 0-0 efter fulltid och förlängning väntade. Det såg även ut att bli en mållös förlängning och många hade nog ställt in sig på att finalen skulle få avgöras på straffar. Men med tre minuter kvar av förläningen klev Miles Robinson som till vardags spelas i MLS-laget Atalanta United fram och avgjorde finalen med sitt 1-0.

USA vann därmed Gold Cup och säkrade nationens sjunde Gold Cup titel någonsin.


Borussia Dortmund - Real Madrid