Vad väntar nu för det svenska landslaget?

/, Svenska truppen/Vad väntar nu för det svenska landslaget?

Vad väntar nu för det svenska landslaget?

Foto: Bildbyrån

När VM är över så väntar en sommar utav semester och nedvarvning för spelarna i svenska landslaget, innan man till hösten drar igång på nytt. Laget är fortsatt under ledning utav Janne Andersson, som nu tar sig an den helt nya europeiska turneringen Nations League. Vanligtvis brukar ett kval till EM stunda efter ett avslutat världsmästerskap, men i och med det nya europeiska fotbollsupplägget spelas inte detta förrän under nästa år.

Vad är Nations League?
I Nations League spelar lagen indelade i fyra olika divisioner med fyra grupper i vardera och divisionsuppdelningen har gjorts utifrån lagens placering på världsrankingen. Sverige placerades vid lottningen in i division B grupp 2, där man kommer att ställas mot Ryssland och Turkiet. Man kommer under hösten att möta dessa landslag på såväl hemma- som bortaplan och datumen som gäller för dessa matcher är följande:
10 september kl. 20:45 Sverige – Turkiet
11 oktober kl. 20:45 Ryssland – Sverige
17 november kl. 18:00 Turkiet – Sverige
20 november kl. 20:45 Sverige – Ryssland

Resultaten ifrån dessa matcher sammanställs sedan i en tabell, där laget som placerar sig högst upp flyttas upp till division A inför nästa upplaga utav turneringen. Samtidigt får detta lag, om man inte lyckas kvalificera sig till EM via det vanliga kvalet, en ny chans till detta under våren 2020. Skulle man istället hamna sist i tabellen är det division C som väntar.

Höstens träningslandskamper
Förutom matcherna i Nations League kommer laget hinna med två vanliga träningslandskamper, som blir mot Österrike den 6 september och Slovakien den 16 oktober. En utav dessa kamper utspelar sig på svensk mark och det är matchen mot Slovakien. Som vanligt spelas alla landslagets hemmamatcher på Friends Arena.

Sofie Hansson

Av |2018-09-27T14:32:47+00:00juli 12th, 2018|Friends arena, Svenska truppen|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.