Sverige gjorde en hyfsad insats mot Chile, där de varken imponerade eller gjorde bort sig. Ett något orättvist resultat där matchen slutar 2-1 till Chile.

Chile öppnar piggast och kommer till några avslut utan att det blir riktigt farligt. Inte helt oväntat kommer första målet av Chile på hörna i den 22:a matchminuten. Ett bra inlägg skarvades vidare till Arturo Vidall som nickade in 1-0 till Chile.

Kvitteringen kommer direkt i 23:e matchminuten av Ola Tovoinen efter ett fint one-touch spel tillsammans med Sebastian Larsson.

Ett bortdömt mål 25:e matchminuten för Chile, som var offside.

Det blir en hetsig stämning i 45:e minuten, som leder till att Lustig och Mauricio Isla varnas med varsitt gult kort.

Chiles fans vann hejarklack-duellen under 1:a halvlek och sedan även den 2:a halvlek.

I andra halvlek så händer inte så mycket förutom bytena som lagen gör. Sverige gör 2 byten i 79:e minuten, ut går Sebastian Larsson som ersätts av Oscar Hiljemark samt att Emil Forsberg ersätts av Ken Sema. Sedan i 81:a miuten ut går Mikael Lustig och ersätts av Johan Larsson.

Den första astora händelsen i andra halvlek sker i 90:e matchminuten då Marcos Bolados ger Chile ledningen med 2-1.

Det blev en lyckad folkfest där vågen naturligtvis gick några varv runt stadion och en match som slutade något orättvist med vinst för Chile med 2-1.

Publiksiffra: 48 134

Domare: Anthony Taylor, England
Ass. domare 1: Gary Beswick, England
Ass. domare 2: Adam Nunn, England
Fjärdedomare: Stuart Attwell, England