Tre stora spelare har nominerats till världens bästa fotbollspelare. Debatterna har varit heta och många. Den 7 januari är det dags för Fifa att utse vem av dessa tre som är den absolut bästa.

Cristiano Ronaldo, Andres Iniesta och Lionel Messi; tre världsatleter, enbart en kan vinna. Det finns mycket som talar för varför just dessa fotbollsspelare blev utvalda. Lionel Messi har vunnit denna utmärkelse 3 år i rad, vinner han i år igen har han vunnit titeln som världens bästa fotbollsspelare 4 år i rad – flest gånger i rad någonsin. Trotts Messis framgångar är det lika många spelare som talar för och emot honom. Zlatan Ibrahimovic tycker att Messi är gammal historia och att han borde ge plats för de yngre spelarna. Han tycker inte ens att Messi borde vara med bland de nominerade.

Enligt en undersökning på facebook ska Cristiano Ronaldo vara årets favorit. Det är en av många undersökningar och alla lutar olika. Folkets röster verkar dock gå till Cristianos eller Messis fördel. Iniesta har också många fans som stöttar hans vinst i Fifa Ballon d’Or, men de är desto tystare.

På måndag får vi reda på vem Fifa tycker ska vinna i år; om Messi blir världens bästa fotbollsspelare genom tiderna eller om någon ny äntligen ska ta hans plats.


Bayern Munich - Real Madrid