Världsmästerskapet i klubbfotboll spelas inom kort

//Världsmästerskapet i klubbfotboll spelas inom kort

Världsmästerskapet i klubbfotboll spelas inom kort

Foto: Wikimedia

Det är inte bara landslag i världen som möts och gör upp i turneringarna som arrangeras av det internationella fotbollsförbundet FIFA. även klubblag från världens hörn gör med jämna mellanrum upp mot varandra i det stora mästerskapet Fifa World Cup, som i år spelas mellan datumen 12-22 december. Turneringen spelas sedan 2005 varje år och håller plats för sju klubblag som här får chansen att ställa sig mot lag från helt andra delar av världen.Varje kontinent har en plats att fylla, samt att den nationella vinnaren i värdnationen får möjligheten att delta.

Ifrån Europa är det regerande Champions League-mästarna som får delta, vilket innebär att det för femte gången är Real Madrid som deltar i mästerskapet. Övriga lag som är med och gör upp om titeln är Al-Ain från värdnationen Förenade Arabemiraten, Team Wellington från Nya Zeeland, Guadalajara från Mexiko, Espérance de Tunis från Tunisien samt Kashima Antlers från Japan.

Den sista platsen i turneringen kommer att gå till segraren i den sydamerikanska turneringen Copa Libertadores, som avgörs på måndag då finallagen Boca Juniors och River Plate möts i sin returmatch. Det första mötet mellan de båda argentinska lagen slutade 2-2, vilket håller det hela öppet inför den kommande matchen. Det vinnande laget får tillsammans med Real Madrid direktplatser i turneringens semifinaler, samtidigt som övriga lag får ta sig genom en eller två föreliggande omgångar för att komma dit.

Sofie Hansson

Av |2018-12-11T11:58:17+00:00november 19th, 2018|FIFA|0 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.