Från och med 2025 och fram till och med 2029 så kommer Viaplay att sända damlandslagets alla landskamper. Detta meddelar mediakoncernen NENT Group i ett pressmeddelande. Avtalet med Svenska Fotbollförbundet (SvFF) omfattar dessutom Svenska Cupen och landskamper för svenska U-landslag.

Den uppmärksamme noterade att Viaplay och TV6 sände damlandslagets VM-kval mot Georgien i förra veckan. Dessförinnan har landslagets matcher mestadels gått att se i Sveriges Television med studiosändningar på plats och så vidare. Men nu är det klart att Viaplay tar över rättigheterna för samtliga av damlandslagets landskamper från 2025 fram till och med 2029.

I ett pressmeddelande så meddelar ägaren NENT Group (byter snart namn till Viaplay Group) att man har förvärvat rättigheterna till damlandslagets EM-kval samt VM-kval under andra delen av 2020-talet. Nyheten om damlandslaget väcker störst intresse men Viaplay har också säkrat Svenska Cupen samt rättigheter för att sända landskamper för svenska U-landslag om några år. En satsning som gläder Svenska Fotbollförbundet.

– Vi är väldigt glada över att nå detta avtal med Viaplay, som starkt bekräftar det ökande intresset för vårt damlandslag – och så klart för damfotboll generellt. Vi ser stora fördelar och möjligheter i att samla all bevakning av våra landslag, och Svenska cupen, på en så distingerad plattform som Viaplay – vilket blir fallet från 2025 och framåt, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand i pressmeddelandet.

Viaplay kommer att sända damernas VM 2023. Man har dessutom sedan tidigare förvärvat rättigheterna till herrlandslaget, där man börjar sina sändningar runt herrarnas landslag i höst.


Atletico Madrid - Borussia Dortmund