Mittbacken Victor Nilsson Lindelöf kommer att fortsätta med att bära lagkaptensbindeln för herrlandslaget. Detta meddelar förbundskapten Jon Dahl Tomasson till förbundets hemsida.

Under tisdagen är herrlandslaget samlade i Portugal för möte med portugiserna på torsdag innan man vänder hem till Solna för möte med Albanien på Friends Arena kommande måndag. Ett av ämnena kring den nya förbundskaptenen Jon Dahl Tomasson har varit kaptensfrågan där han inte tydliggjort vem som är ”hans” lagkapten i Blågult. Fram till idag. ”JDT” har nu offentliggjort att Victor Nilsson Lindelöf fortsätter som lagkapten för Sverige.

– Victor är en spelare som tar ansvar för gruppen och tänker på gruppen vilket är viktigt för en ledare. Jag ser fram emot att ha honom i den här rollen, säger Jon Dahl Tomasson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Huvudpersonen från Manchester United är stolt över att få bära bindeln även under en ny förbundskapten.

– Det är en ära att vara lagkapten för herrlandslaget och jag är glad över att få ett fortsatt förtroende för det ansvaret även under vår nya lagledning, säger Victor Nilsson Lindelöf till SvFF.

Västerås-killen har 64 landskamper på kontot och blev förbundskapten under Janne Andersson i augusti 2021.


Bayern Munich - Real Madrid