Sveriges herrlandslag kommer att möta vinnaren i playoff-matchen mellan Wales och Österrike den 29 mars. Men bara om Sverige förlorar playoff-semifinalen mot Tjeckien.

Igår presenterade Janne Andersson truppen till VM-playoff mot Tjeckien. Vinner Sverige den matchen så ställs man i playoff-final mot Polen den 29 mars där vinnaren går till VM i Qatar.

Skulle Sverige i sin tur förlora mot Tjeckien torsdagen den 24 mars så pågår landslagslägret ändå. Därför har nu Sverige planerat in en träningslandskamp den 29 mars OM man inte vinner mot Tjeckien.

I träningslandskampen så kommer Sverige att ställas mot vinnaren i mötet mellan Wales och Österrike, det meddelar förbundet på sin hemsida. Wales och Österrike spelar VM-playoff mot varandra och är i samma grupp som Ukraina och Skottland. I och med oroligheterna i Ukraina så har deras playoff-match flyttats till juni. Det innebär att vinnaren mellan Wales och Österrike inte kommer att spela playoff-final den 29 mars så förplanerat och har därmed en lucka i spelschemat. Därför kommer nu istället något av länderna möta Sverige i en potentiell träningslandskamp.

Träningslandskampen skulle i sådana fall spelas på bortaplan för svensk del. Men herrlandslaget hoppas naturligtvis på att spela playoff-final i Polen den 29 mars.


Borussia Dortmund - Real Madrid