Foto: Bildbyrån

Sverige har som bekant visat intresse för att arrangera VM 2027. Det råder dock fortfarande stora frågetecken kring arrangörskapet av mästerskapet 2023. Men nu börjar det klarna något. FIFA bekräftar nämligen att det står mellan fyra länder.

Intresset kring damfotbollen har stigit och fortsätter att nå nya höjder. Det gör också att fler länder visar intresse för att arrangera mästerskap. Sverige är ett av dessa och inom en snar framtid kan vi få uppleva en turnering på svensk mark. Närmare bestämt handlar det om VM 2027 som Sverige har skickat in en ansökan för.

FIFA lät under 2019 meddela att antalet deltagande lag ökas från 24 till 32 vid mästerskapet 2023. Och nu börjar saker och ting klarna kring arrangemanget av samma turnering. Den 13 december ifjol var den sista dagen att skicka in sin ansökan om att få agera arrangör. Då valde även FIFA att bekräfta vilka länder det handlar om.

FIFA:s fyra alternativ är:

Australien/Nya Zeeland
Brasilien
Colombia
Japan

Dessa presenteras sedan för organisationens exekutivkommitté. I juni i år fattar man beslut om vilket land som blir värd för mästerskapet.

Pia Sundhage, förbundskapten för det brasilianska landslaget, kan alltså få en behaglig resa, då hennes landslag mycket väl kan få äran att stå som värd.