Till söndagens VM-premiär mot Sydafrika har Kosovare Asllani tilldelats kaptensbindeln. Landslaget ger dessutom besked om Julia Zigiotti Olme som lämnar truppen för att spika de 23 spelarna på plats.

Imorgon smäller det för Blågult när man står inför en viktig VM-premiär mot Sydafrika i Grupp G. Sky Stadium i Wellington tar emot för en drabbning där Sverige är favoriter. Caroline Seger har varit osäker hela vägen fram till VM och kommer inte till spel från start, det innebär att Kosovare Asllani kommer att vara lagkapten när damlandslaget kliver in till premiär. ”Kosse” och Magdalena Eriksson är alternerade kaptener och satt båda vid podiet vid landslagets presskonferens under natten.

– Jag tycker att vi har många spelare som besitter ledaregenskaper i det här laget. För oss har det aldrig varit en fråga kring vem som bär kaptensbindeln. Jag tycker att vi kompletterar varandra bra. Jag älskar att ta ansvar ute på planen och tycker om att vara delaktig i spelet både på och utanför planen. Man känner lite extra ansvar men det är jag bekväm med, men ute på planen gör vi det tillsammans och kompletterar varandra, säger Kosovare Asllani på presskonferensen.

Ordinarie lagkaptenen Caroline Seger är redo för spel och kommer förhoppningsvis visa sig på planen under VM, kanske redan i premiären. Peter Gerhardsson meddelade nämligen på presskonferensen att alla 23 ordinarie spelare i truppen är redo för spel. Detta innebär att reserven på plats, Julia Zigiotti Olme, lämnar Nya Zeeland under dagarna tillsammans med ytterbacken Hanna Lundkvist som skadade sig under föregående veckan.

Sverige mot Sydafrika spelas på Sky Stadium i Wellington med avspark 07:00 svensk tid söndagen den 23 juli. Matchen sänds på TV6 och i Viaplay.


Bayern Munich - Real Madrid