VM 2026 spelas i USA, Kanada och Mexiko

//VM 2026 spelas i USA, Kanada och Mexiko

VM 2026 spelas i USA, Kanada och Mexiko

Foto: Bildbyrån

Idag höll FIFA sin årliga kongress där en mängd stora beslut kring fotbollen tas. Den stora punkten på dagens agenda var omröstningen kring vilken nation som får äran att arrangera den stora fotbollsfesten om åtta år. Inför omröstningen har två förslag kommit in, vilka vi har skrivit om tidigare här på vm-fotboll.se. Alternativen som fanns att välja mellan var Marocko eller ett gemensamt mästerskap arrangerat utav USA, Mexiko och Kanada.

När samtliga länder hade lagt sina röster så var det de nordamerikanska alternativet som överlägset fick flest röster. Därmed kommer städer som Los Angeles, New York, Mexiko City och Toronto att få besök utav några av världens största fotbollslandslag. Mästerskapet kommer vara det första med 48 deltagande nationer och i det framlagda förslaget kommer hela 16 städer att användas under turneringen.

Sveriges röst föll på Nordamerika

Efter att omröstningen var över presenterades en lista över samtliga nationer som var med på kongressen, samt vilket alternativ som dessa röstade på. Det svenska fotbollsförbundet röstade på det Nordamerikanska mästerskapet, precis som majoriteten utav övriga länder. detta gick man redan tidigre under dagen ut med på Svenska Fotbollsförbundets hemsida, där man motiverade sitt val.

– Sammantaget har de den starkaste kandidaturen. USA, Kanada och Mexiko har alla arenor på plats redan, i Marocko skulle det krävas omfattande investeringar. En annan faktor att ta hänsyn till är att det är 32 år sedan ett mästerskap avgjordes i Nordamerika. Den afrikanska kontinenten hade VM 2010, då Sydafrika arrangerade, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Av |2018-09-27T14:58:40+00:00juni 13th, 2018|Fotbolls-VM 2026|2 kommentarer

Om skribenten:

Sportjournalist. Ett mästerskap som fotbolls-VM är någonting som verkligen enar människor på så många olika sätt. Oavsett om man är fotbollsintresserad sedan tidigare eller ej, så är ett mästerskap som detta en folkfest som de flesta är delaktiga i. Detta har jag själv fått erfara i samband med att jag blev skribent här på Vm-fotboll.se. Trots att många delar av fotbollskulturen är helt nya för min del så finner jag en stor glädje i att få skriva kring ämnet som värmer så många människors hjärtan, samtidigt som man får följa lagen på deras vägar mot nya bragder. Om man inte är insatt i mästerskapens historia tycker jag personligen det är mycket intressant att titta tillbaka på tidigare prestationer som spelare och lag har åstadkommit. Därav kommer det en del artiklar inom just detta område ifrån mig. Att följa ett mästerskap så pass intensivt som vi gjort under både VM i Brasilien och Ryssland och nu kommer att göra under framtida turneringar är otroligt roligt, oavsett om man är en fotbollsfantast eller ej.

 1. F 2018/06/15 at 09:38 - Reply

  Är han glömsk eller har ni skrivit fel?
  Vm 94 avgjordes i Usa.
  Vårat näst bästa resultat i vm sammanhang
  borde man ha lite koll på i fotbollsförbundet!
  Hoppas på en favorit i repris 🙂

  • Redaktör 2018/06/15 at 10:02 - Reply

   Hej,
   Han menade att 2026 så kommer det ha varit 32 år sedan det spelades ett mästerskap i Nordamerika. Hoppas också på en favorit i repris.

   Mvh / Redaktionen

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.