Den svenska mittbacken Amanda Ilestedt missar Nations League-mötena med Bosnien & Hercegovina. In till ett skadeskjutet Sverige kommer nu en möjlig A-landslagsdebutant.

Det är många skador i det svenska damlandslaget inför februari-matcherna mot Bosnien & Hercegovina där man spelar om en plats till nästa säsongs Nations Leagues A-division. Blågult har Fridolina Rolfö, Sofia Jakobsson, Lina Hurtig, Magdalena Eriksson, Anna Sandberg och Rebecka Blomqvist på frånvarolistan bland andra. Caroline Seger har dessutom tackat för sig i landslaget.

Men nu kommer ännu ett återbud. I ett kort pressmeddelande meddelar Damlandslaget att Arsenal-försvararen Amanda Ilestedt missar dubbelmötet med Bosnien på grund av hälsoskäl. VM-hjälten från 2023, med fyra mål under mästerskapet, läggs därmed till en stor skara frånvarande spelare till en väldigt viktig samling.

In till samlingen kallas istället Linköpings-backen Emma Östlund in. Försvararen var uttagen i U23-landslaget till februari-samlingen men kallas nu upp till A-landslaget. Östlund var även inkallad till september-matchen mot Italien i Nations League, då hon gjorde sin första samling med A-landslaget men utan någon speltid. I februari kan Östlund få chansen att debutera på riktigt på den stora scenen.

Sverige möter Bosnien & Hercegovina i Nations League-playoff den 23 februari på bortaplan och den 28 februari hemma på Tele2 Arena. Se truppen här.