Den andra kvalrundan i det asiatiska VM-kvalet mot VM 2026 sparkas igång i november och pågår till juni 2024. Nedan listar vi grupperna, speldagar och förutsättningarna inför kvalet.

Visst börjar fotbolls-VM 2026 i Mexiko, USA och Kanada först om drygt tre år. Men detta hindrar inte de större kontinenterna från att spela VM-kval. I Asien har man redan genomfört sin första kvalrunda (se länk) och kommer att inleda sin andra kvalrunda nu i november med start 16 november.

Förutsättningar

För att ta sig ett steg närmare VM 2026 i Nordamerika så måste lagen i varje grupp (Grupp A-I, se nedan) komma topp två i andra kvalrundan. De två första lagen i varje grupp tar sig alltså till den tredje kvalrundan dit totalt 18 lag tar sig och då har man fortsatt chansen på VM-spel. De 18 lagen delas upp i tre grupper där ettan och tvåan i varje grupp sedan går till VM 2026. Trean och fyran i varje grupp gör i sin tur upp om de två sista platserna från Asien till fotbolls-VM i ”fjärde kvalrundan”. En nation ska sedan ingå i det interkontinentala kvalspelet också, vilket blir en av förlorarna i fjärde kvalrundan som båda gör upp om det sista halmstrået till herrarnas mästerskap 2026. Detta kommer mer information om i ett senare skede.

Speldagar

Notera att datumen kan skilja sig någon dag men dessa datum nedan är de officiella.

Kvalrunda 2:
Omgång 1 – 16 november 2023
Omgång 2 – 21 november 2023
Omgång 3 – 21 mars 2024
Omgång 4 – 26 mars 2024
Omgång 5 – 6 juni 2024
Omgång 6 – 11 juni 2024

Grupperna Asiens VM-kval (kvalrunda 2)

Grupp A:
Qatar
Indien
Kuwait
Afghanistan

Grupp B:
Japan
Syrien
Nordkorea
Myanmar

Grupp C:
Sydkorea
Kina
Thailand
Singapore

Grupp D:
Oman
Kirgizistan
Malaysia
Kinesiska Taipei

Grupp E:
Iran
Uzbekistan
Turkmenistan
Hong Kong

Grupp F:
Irak
Vietnam
Filippinerna
Indonesien

Grupp G:
Saudiarabien
Jordanien
Tadzjikistan
Pakistan

Grupp H:
Förenade Arabemiraten
Bahrain
Jemen
Nepal

Grupp I:
Australien
Palestina
Libanon
Bangladesh


Arsenal - Wolverhampton Wanderers