Foto: Bildbyrån

Det asiatiska VM-kvalet som skulle spelas mellan 23-31 mars skjuts på framtiden på grund av coronavirusets spridning.

FIFA har beslutat sig för att skjuta upp alla VM-kval matcher i Asien. Tanken var att det asiatiska VM-kvalet till VM-2022 skulle spelas som planerat den 23-31 mars samt 1-9 juni detta år.

Alla dessa VM-kvalmatcher skjuts nu upp på obestämd tid på grunda av coronavirusets spridning. Beslutet är taget av FIFA tillsammans med det asiatiska förbundet AFC.

Det asiatiska VM-kvalet spelas i fyra olika steg. I steg nummer 1 deltog de 12 lägst placerade lagen på rankingen. Detta kvalsteg spelades i ett dubbelmöte där segrande lag tog sig vidare till steg 2.

Steg 2 inleddes på hösten 2019 och här spelar man ett gruppspel med 5 länder i varje grupp. Vinnaren i varje grupp samt de fyra bästa grupptvåorna tar sig vidare till steg 3 i VM-kvalet. Det är just i detta steg som det asiatiska VM-kvalet befinner sig i just nu.

Hur FIFA och AFC kommer att fullfölja VM-kvalet är i dagsläget osäkert.

Japan, Australien och Syrien är de länderna som har skaffat sig bäst utgångsläge i VM-kvalet. Dessa länder har vunnit alla sina inledande matcher. Japan och Australien har spelat fyra matcher medan Syrien har hunnit spela fem matcher.

 

 

 


Borussia Dortmund - Real Madrid