Foto: Bildbyrån

Det asiatiska VM-kvalet som skulle spelas mellan 23-31 mars skjuts på framtiden på grund av coronavirusets spridning.

FIFA har beslutat sig för att skjuta upp alla VM-kval matcher i Asien. Tanken var att det asiatiska VM-kvalet till VM-2022 skulle spelas som planerat den 23-31 mars samt 1-9 juni detta år.

Alla dessa VM-kvalmatcher skjuts nu upp på obestämd tid på grunda av coronavirusets spridning. Beslutet är taget av FIFA tillsammans med det asiatiska förbundet AFC.

Det asiatiska VM-kvalet spelas i fyra olika steg. I steg nummer 1 deltog de 12 lägst placerade lagen på rankingen. Detta kvalsteg spelades i ett dubbelmöte där segrande lag tog sig vidare till steg 2.

Steg 2 inleddes på hösten 2019 och här spelar man ett gruppspel med 5 länder i varje grupp. Vinnaren i varje grupp samt de fyra bästa grupptvåorna tar sig vidare till steg 3 i VM-kvalet. Det är just i detta steg som det asiatiska VM-kvalet befinner sig i just nu.

Hur FIFA och AFC kommer att fullfölja VM-kvalet är i dagsläget osäkert.

Japan, Australien och Syrien är de länderna som har skaffat sig bäst utgångsläge i VM-kvalet. Dessa länder har vunnit alla sina inledande matcher. Japan och Australien har spelat fyra matcher medan Syrien har hunnit spela fem matcher.

 

 

 

Kommentera gärna

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.