Foto: Bildbyrån

I slutet av november kommer Sverige att spela dubbla VM-kvalmatcher på hemmaplan. Nu står det klart att Malmö kommer att stå värd för en av tävlingsmatcherna, för första gången på åtta år. 

Sverige kommer först och främst att spela mot Irland i VM-kvalet nu i oktober månad för att sedan träningsspela mot Skottland. Men när spelåret 2021 ska göra bokslut så spelar Sverige dubbla tävlingslandskamper mot Finland och Slovakien på hemmaplan i VM-kvalet, i november.

Matchen mot Finland den 25 november kommer som vanligt att spelas på Gamla Ullevi. Men nu står det klart att den viktiga VM-kvalmatchen mot Slovakien den 30 november kommer att spelas i Malmö på Eleda Stadion.

– Malmö är en härlig fotbollsstad och vi ser verkligen fram emot att få spela på Stadion. I matchen mot Slovakien står tre viktiga poäng på spel i VM-kvalet och vi vill så klart avsluta året på allra bästa sätt. Vi hoppas att många blågula supportrar ser fram emot matchen och kommer och hejar fram oss till en ny seger, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska Fotbollförbundets hemsida.

Senast Sverige spelade en tävlingslandskamp just i Malmö var 2013 då man besegrade Polen med 2-0 efter mål av Caroline Seger och Lotta Schelin. Men nu blir det alltså nya tag mot Slovakien i slutet av november, med matchstart 19:00 i SVT:s kanaler.

Damlandslagets kommande matcher 2021:

21 oktober:
VM-kval: Irland – Sverige, 20:00 (Tallaght Stadium)

26 oktober:
Landskamp: Skottland – Sverige, 20:05 (St. Mirren Park)

25 november:
VM-kval: Sverige – Finland, 18:30 (Gamla Ullevi)

30 november:
VM-kval: Sverige – Slovakien, 19:00 (Eleda Stadion)


Borussia Dortmund - Real Madrid