Efter helgens matcher så är ytterligare fem lag klara för VM. Innan veckan är slut så kommer antalet att öka ytterligare och det blir även klart ifall Sverige tar sig till playoffen eller mirakulöst direkt till den stora turneringen.

I det nordamerikanska kvalet kunde Costa Rica dra iväg tillräckligt mycket i tabellen för att försäkra en topp-3 placering och en biljett till Ryssland. Detta gjorde man efter att ha spelat oavgjort mot Honduras, samtidigt som USA besegrade Panama och därmed gjorde det omöjligt för laget att gå om Costa Rica i tabellen.

I det europeiska kvalet blev Polen klara för mästerskapet när deras grupper spelade sina sista omgångar under gårdagen. Polen kunde sticka iväg i toppen efter att man vann mot Montenegro, samtidigt som grupptvåan Danmark spelade lika mot Rumänien. Även Spanien kunde med en match till godo säkra sin plats efter en 3-0 vinst mot Albanien.

Det afrikanska kvalet har en omgång kvar utav matcher, men redan nu står det klart att Egypten och Nigeria samlat på sig tillräckligt med poäng för att

Samtidigt har Syrien och Australien hunnit med en utav sina två play-off matcher i kampen om den sista asiatiska VM-biljetten. Matchen slutade 1-1 och returen spelas imorgon tisdag.

Samtliga VM-klara lag är:
Ryssland, Brasilien, Iran, Japan, Mexiko, Belgien, Saudiarabien, Sydkorea, Tyskland, England, Egypten, Nigeria, Polen, Spanien och Costa Rica