Ytterligare tapp på världsrankingen

Publicerad:

I förra veckan kom FIFA med sin senaste uppdatering på världsrankingen över världens alla fotbollslandslag. Resultatet blev för det svenska landslaget att man backade från en 34:e placering till en 35:e. Trots att man under januari spelade två matcher mot Estland och Finland som resulterade i en vinst och ett oavgjort resultat fick man alltså negativa resultat, men det hela har och göra med att svenska fotbollsförbundet och motståndarnas förbund valde att inte göra matcherna rankningsbaserade.

Rankingen uppdateras på förutbestämda datum varje månad och har gjort så ända sedan starten 1993. Det svenska landslaget har som bäst legat på en andraplats, vilket skedde efter deras bronsmedalj vid VM 1994. Efter det har man nått såväl toppar och dalar på listan.

Fram till och med maj 2008 lyckades laget hålla sig bland de 30 bästa och har efter det åkt både upp och ner på listan. Under sommaren 2009 droppade man hela 11 placeringar till plats 42 och har efter det hållit sig på en ganska låg placering, med undantag för ett uppsving under 2011-2012 när laget tog sig till EM. Efter det har man åter igen åkt ner på listan och nådde under 2015 sin sämsta placering någonsin på plats 45.

I toppen ligger Belgien för fjärde månaden i rad stadigt, precis som så många andra lag i toppen. Inte förrän nere på plats 19 kan man se förändringar jämfört med förra månadens ranking.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *