Foto: Bildbyrån

Mycket inför trupputtagningen inför VM-kvalet mot Georgien och Kosovo som spelas 25:e respektive 28:e mars har handlat om spelare som inte är tillgängliga på grund av skador och covid-19. Den andra stora snackisen har varit Zlatans vara eller ickevara i landslaget. Zlatan själv har under vintern öppnat upp dörren för att delta i landslaget igen. När Janne Andersson idag presenterade truppen så fann även den 39-årige svensken med i landslaget. Ibrahimovic kommer därmed göra comeback i den blågula landslagsdressen, senast Zlatan spelade i landslaget var under EM 2016.

Men frågan är om Zlatan kommer att kunna spela matcherna i VM-kvalet, han precis som flera andra spelare har inför den här landslagssamlingen varit osäkra kort. Zlatan dras med en skada, precis som Marcus Berg. Även målvakten Robin Olsen som nyligen blev rånad i sitt hem i England har även han haft skadekänningar den senaste perioden. Marcus Danielson och Gustav Svensson saknas helt i truppen då de inte varit uttagningsbara till följd av covid-19 restriktoner i Kina, därför väljer deras klubblag att inte släppa iväg sina spelare. Pontus Jansson saknas även då han lämnat återbud till följd av skadebekymmer, även Sebastian Andersson saknas till följd av skada.

Sveriges trupp till VM-kvalet

Målvakter

Karl-Johan Jonsson
Kristoffer Nordfeldt
Robin Olsen

Backar

Joakim Nilsson
Mikael Lustig
Victor Nilsson Lindelöf
Emil Krafth
Filip Helander
Ludwig Augustinsson
Pierre Bengtsson
Andreas Granqvist
Carl Starfelt

Mittfältare/Anfallare

Zlatan Ibrahimovic
Dejan Kulusevski
Sebastian Larsson
Albin Ekdal
Emil Forsberg
Ken Sema
Jesper Karlsson
Alexander Isak
Jens Cajuste
Viktor Claesson
Kristoffer Olsson
Mattias Svanberg
Marcus Berg
Robin Quaison

De svenska landslaget samlas måndag 22 mars. Sverige ska utöver de två VM-kvalmatcherna som inleds med Georgien hemma följt av Kosovo på bortaplan även spela en träningsmatch mot Estland. Den matchen spelas på Friends Arena 31:a mars.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här


Borussia Dortmund - Real Madrid