-Sverige klart för playoff
Sverige tog idag ett stort kliv närmare VM efter seger med 2-1. Men det satt långt inne, det dröjde till den 86:e minuten innan Zlatan Ibrahmovic kunde avgöra matchen.

Annars var det Österrike som höll i taktpinnen i den första halvleken och fick stundtals rulla bollen runt det svenska försvaret inte helt olikt ett handbollslag. Framåt var det främst Johan Elmander och Alexander Kanaciklic som hotade i djupled ofta framspelade av Zlatan.

I den 29:e minuten tar så Österrike ledningen med 1-0 efter mål av Harnik som även nätade hemma mot Sverige. Målet var en frukt av en frispark som via Anders Svensson till slut hamnade hos Harnik som placerade in bollen otagbart till Österrikes ledning.

Direkt efter hade Elmander ett rungande skott i stolpen men inte marginalerna på sin sida. Kort därefter spelade sig Österrikes Alaba fram till ett friläge, där Andreas Isaksson gjorde en strålande räddning.

Sverige red ut stormen och gick till pausvila i underläge 0-1. I andra halvlek kommer ett mer aggressivt Sverige ut och pressar Österrikarna till misstag och får ett massivt bollövertag.

I den 56:e minuten får Zlatan bollen i vänster del av straffområdet och hittar med ett precist inlägg Martin Olsson som slänger sig och nickar otagbart in 1-1.

Strax därefter får Zlatan ett gyllene läge att göra 2-1 efter att försvararen missbedömt ett inlägg ifrån Lustig, dock får Zlatan bollen något för långt ifrån sig och målvakten Almer fick göra en bra räddning.

I den 86:e minuten slog Kim Källström passningen, perfekt till Zlatan som tar ner bollen, får med sig den och placerar in bollen otagbart till 2-1 och skickar Sverige till playoff.

På tilläggstid får Arnautovic rött kort efter en skallningsrörelse mot Elmander, dock oklart hur allvarligt det var. Zlatan tog ett taktiskt gult kort för att vara avstängd mot Tyskland och sen vara tillgänglig i playoff matcherna.

I den 94:e minuten fick Alaba matchens sista chans, en frispark i höger ytter position, men hans skott smet strax utanför stolpen, det såg dock ut som att Isak hade bra kontroll på skottet.

Slutsignalen kom strax efteråt och de 49416 på Friends Arena kunde skrika ut sitt segervrååål och se fram emot ett spännande playoff i november.

Per Nilsson ++
Liksom Antonsson, problem i första men bättre i andra när Sverige hade mer kontroll på matchen

Martin Olsson +++
Försöker offensivt, ibland dumdristig i försvaret men gör viktiga 1-1 målet och allt är förlåtet

Sebastian Larsson +
Otroligt att han får vara kvar på planen, dålig offensivt, dåliga inlägg, enbart hans försvarsspel räddar betyget ifrån ett streck

Anders Svensson ++
Nickar fram till Österrikes mål, darrig första halvlek, många felpassningar, bättre i andra halvlek

Rasmus Elm ++
Blandar och ger, bitvis bra passningsspel, dock alldeles för många felpassningar i första halvlek

Alexander Kacanklic ++
Började piggt men försvann mer och mer, valde ofta fel löpväg och kom ingenstans i andra halvlek