I första matchen i King’s Cup stod det mellan Nordkorea och Sverige. Rykten har gått om att de fotbollsspelare som representerar Nordkorea hamnar i slavarbete om de förlorar stort mot andra lag. Hamrén har pratat om det och tycker att rykten enbart är rykten så länge inget annat bevisas.

När matchen startar är det Sverige som först är på boll iklädda sitt gula matchställ. Nordkorea i rött stod på sig i första halvleken och lät inte svenskarna få till ett mål trotts de många målchanserna.
I andra halvlek blir Sverige överrumplat av ett stolpmål från Nordkoreas anfallare Song. Halvlekebn inleds med ett starkt Nordkorea som trycker tillbaka svenskarna. Länge trodde man att slutresultatet för matchen har kommit då svenska spelare snabbt blev trötta i hettan. Tillslut får debutanten Erton Fjezullahu in ett mål på misslyckad rensning från den nordkoreanska målvakten vilket resulterar i ett oavgjort 1-1.

Efter att 92 minuter har gått står det klart att Sverige möter Nordkorea i straffar. Före matchen lät Erik Hamrén säker på att Nordkorea skulle bli ett tufft motstånd men inte ett problem. Straffar mot Nordkorea kom som en överraskning för det utmattade svenska landslaget.

Svensson, Majstorovic, Hysén och Jansson fick slå varsin straff innan det stod klart att Sverige vunnit med 5-2. Nordkoreas straffar blev en räddad, en miss och ett mål.

Sverige möter antingen Finland eller Thailand i finalen. Vem det blir avgörs idag klockan 13.00.