Tommy ”Baloo” Berggren blev 62 år gammal. Av dessa 62 år spelade han 14 i Djurgården och vann skytteligan 1978.
– Det första jag tänker på när det gäller Tommy är att han var väldigt snäll.

Tommy ”Baloo” Berggren började sin karriär som vänsterback i Djurgården. Han skolades sedan om till anfallare vilket gav hans karriär en stor knuff. Berggren gjorde 55 mål på 291 matcher för klubben. Han var väldigt trogen sin klubb och spelade bara för Djurgården mellan 1968 och 1982. Till denna jul hade han två önskningar den ena var en djurgårdsvimpel och den andra var biljetter till den sista matchen någonsin på Stadion – något han aldrig hann uppleva.

1978, den första säsongen som anfallare blev Berggren allsvensk skyttekung. Han gjorde 19 mål och är fortfarande den senaste spelaren i Djurgården att bli det. Ingen annan har lyckats att ta på sig Berggrens skor för att hylla klubben med en skyttekungs titel.
– När han var som bäst gjorde han mål på allt, framför allt på nick. Men råkade han köra över en motståndare så klappade han om honom efteråt, säger Tommy Davidsson som är gammal lagkamrat till Beggren.
– Det första jag tänker på när det gäller Tommy är att han var väldigt snäll.

Berggren var även aktiv i landslaget där han gjorde tre matcher och ett mål mot Danmark. Han gick bort på grund utav en sedan länge liden sjukdom. På Djurgårdens hemsida kan man läsa ”Djurgården Fotboll kommer aldrig glömma Baloo. Våra tankar går till hans familj och anhöriga”.
Tommy Berggren förblev Djurgårdare hela sitt liv.


Borussia Dortmund - Real Madrid