Sveriges P16 Future Team besegrade Danmark med 3-2 i fyrnationsturneringens sista match i Nederländerna. I och med detta lämnar det unga landslaget lägret med sex inspelade poäng av nio möjliga.

Under helgen så avslutades turneringen för P16-landslagets Future Team. Alltså det projekt som Svenska Fotbollförbundet tillsammans med andra europeiska fotbollförbund har sjösatt, gällande unga spelare som är långt inne i sin fotbollsutveckling men som är något senare i sin fysiska utveckling.

På plats i Nederländerna så har Sverige mött sina motsvarigheter i Nederländerna, Danmark och Belgien. Med tre spelade matcher så står det klar att Sverige har två segrar och en förlust att stoltsera med från turneringen i Nederländerna.

Under den avslutande dagen så besegrade Sverige grannlandet Danmark med 3-2, detta efter en härlig tillställning. Mille Eriksson (till vardags i GIF Sundsvall) gav Sverige ledningen med en fin halvvolley. Danmark kvitterade sedan innan Yousuf Ali Haji (även han GIF Sundsvall) kunde raka dit ledningsmålet till 2-1 igen för Sverige. Malmö FF:s Viggo Jeppsson kunde utöka Sveriges ledning med dryga kvarten kvar av matchen och blev matchhjälte. Danmark reducerade till 3-2 men kom aldrig närmare än så. Sverige tog en härlig avslutande seger i Nederländerna och kan stolt vända hem med två segrar i bagaget alltså.

Resultaten i turneringen

Nederländerna – Sverige
3-1

Belgien – Danmark
4-0

Nederländerna – Danmark
7-0

Sverige – Belgien
1-0

Nederländerna – Belgien
2-0

Sverige – Danmark
3-2

Tabellen

  1. Nederländerna, 9p
  2. Sverige, 6p
  3. Belgien, 3p
  4. Danmark, 0p