Sveriges P16-landslag Future Team har spelat två landskamper i Nederländerna. Efter förlust mot värdnationen i premiären så studsade laget tillbaka och besegrade Belgien igår. 

P16-landslaget Future Team med spelare födda 2006 befinner sig i Nederländerna för att spela en fyrnationsturnering mot Nederländerna, Danmark och Belgien. I den första av tre matcher så förlorade Sverige mot Nederländerna med 1-3 i tisdags, där Lucas Eliasson blev enda svenska målskytt.

Under torsdagen så väntade ännu ett tufft motstånd för Sverige när Belgien stod på andra sidan. Matchen spelades under den sena kvällen i Nederländerna där Sverige tog en uddamålsseger mot Belgien med 1-0. Ett högt pressande Sverige bar frukt i början av andra halvlek när Motala AIF:s Charles Buyondo tvingade fram ett bolltapp från Belgien som sedan resulterade i ett mål från Elias Risp (BK Häcken).

Målet i andra halvlek blev matchens enda i ett möte där Sverige i mångt och mycket kontrollerade händelserna med sitt framgångsrika försvarsspel. Förbundskaptenen Christoffer Augustsson passade på att göra många byten i andra halvlek där sex spelare fick chansen att göra avtryck på den svenska ledningen. Däribland Assolo Mohamed, Emir El-Kathemi och Mille Eriksson som alla var startspelare i premiärmatchen mot Nederländerna. Med en seger och en förlust hittills så väntar avslutningen på P16-landslagets fyrnationsturnering imorgon lördag (30 april) då man tar emot Danmark. Matchen startar 12:00.

Läs om truppen för P16-landslagets Future Team här och deras äventyr.

Så startade Sverige mot Belgien

Målvakt:
Linus Dahlgren (IFK Göteborg)

Backar:
Edvard Liljedahl (Djurgårdens IF)
Leonardo Caspari Bark (Västerås SK)
Elias Petrini (AIK)
Anton Falk (AIK)

Mittfältare:
Viggo Brönner (IFK Norrköping)
Charlie Nildén (IF Brommapojkarna)
Wilson Lindberg Uhrström (Hammarby IF)

Forwards:
Lucas Eliasson (Älmhults IF)
Elias Risp (BK Häcken)
Charles Buyondo (Motala AIF)

Inhoppare:

Emir El-Kathemi (Halmstads BK)
Altin Mazreku (Halmstads BK)
Viggo Jeppsson (Malmö FF)
Mille Eriksson (GIF Sundsvall)
Yousuf Ali Haji (GIF Sundsvall)
Assolo Mohamed (BK Forward)