Under gårdagen avrundades månadens kvalmatcher i Asien, där Iran kvalificerade sig till världsmästerskapet härom dagen med tre matcher kvar att spela. Nu har ytterligare ett lag ifrån kontinenten säkrat en plats på planet till Qatar i vinter.

Det är Sydkorea som nu kan förbereda sig för sitt elfte världsmästerskap. Detta efter att laget besegrat Syrien på bortaplan med 2-0. Kim Jin-su och Kwon Chang-hoon var spelarna som i 53:e respektive 71:a minuten kunde göra hål på det syrianska laget. Det stora mötet ägde rum i Förenade Arabemiraten på grund av det pågående kriget i Syrien, dit Sydkorea nu kommer att återvända i november.

Sedan 1986 har Sydkorea medverkar i samtliga upplagor av världsmästerskapet och här som bäst tagit sig till en fjärdeplats. Detta skedde när man spelade sina matcher på hemmaplan i ett gemensamt arrangemang med Japan sommaren 2002.

I mars månad fortsätter det asiatiska kvalet och då kommer Sydkorea möta Iran på hemmaplan följt av ett bortamöte med Förenade Arabemiraten. I kvalgrupp B kommer Saudiarabien, Japan och Australien kämpa vidare för att bli ett av de två lag som tar platser i världsmästerskapet.


Borussia Dortmund - Real Madrid